Verwijder je Ouderdomsvlek. Lees meer.

Pigment wordt aangemaakt ter beschutting als je in de zon zit. Wat ook aantrekkelijk is dat je er lekker bruin van word.

 

 

pigmentvlekken handenpigmentvlekken gezicht verwijderen

 

 

Ouderdomsvlekken, wat zijn het nou eigenlijk?

 

 

Pigment welke ook wel melanine wordt genoemd is een kleurstof. Het zit in de kleur van je haren, je huid en zelfs in de iris van je oog. Pigment geeft beschutting aan je huid tegen UV-straling.

 

 

Een overdosis aan UV-straling verhoogt de kans dat de cellen die pigment maken 'in de war raken' zodat je een opeenstapeling van pigment krijgt: zwarte vlekken op je huid. Deze vlekken noemen we pigmentvlekken.

 

 

Ouderdomsvlekken

 

 

Ouderdomsvlekken zijn veel voorkomend. Op middelbare leeftijd krijgen we wel steeds meer bruine vlekjes.

 

 

Deze pigmentvlekjes ontstaan vooral op plaatsen waarmee je veel in de zon komt, zoals je handruggen en je gezicht. Zonnevlekken of levervlekken zijn ook ouderdomsvlekken.

 

 

Gelukkig zijn ouderdomsvlekken veelal goedaardig verzorging gebeurt hoofdzakelijk omdat men het niet mooi vindt. Af en toe wordt een ouderdomsvlek venijnig (huidkanker), in dat geval is therapie noodzakelijk.

 

 

Het onderscheid is dat de vlek niet meer gelijkmatig van kleur is maar een grillige pigmentering heeft. Het ziet er heel anders uit. Ga naar de huisarts als een vlekje verandert van grootte of kleur of wanneer het klachten geeft.krijg meer info

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Verwijder je Ouderdomsvlek. Lees meer.”

Leave a Reply

Gravatar